Låna 3 000 kr online

För den som vill låna 3 000 kr är valmöjligheterna stora när det gäller antalet långivare som erbjuder denna summa. Det är nämligen så att nästan alla låneinstitut som sysslar med mikrolån även lånar ut just denna summa. Lite längre ner på denna sida kan du t ex hitta länkar till ett antal av dessa företag.

Mikrolån

Är det ett lån på 3 000 kr som du överväger kommer det att handla om ett mikrolån för dig. Detta innebär att du lånar en mindre summa (vanligtvis 500 - 5 000 kr) under en mycket kort period. Löptiden brukar bara ligga på 30 dagar. Det ska sägas att de finns långivare som erbjuder längre löptid men då får man även vara beredd att betala mer för detta.

Den korta återbetalningstiden innebär att det är viktigt att ha koll på att en tillräckligt stor summa finns på kontot när perioden är över. Finns inte tillräckligt med pengar där är risken stor att lånet kommer att bli mycket dyrt.

Man bör även tänka igenom ett lån noga innan det tas då det självklart tillkommer en kostnad. För mikrolån brukar denna inte vara speciellt låg.

Att ansöka om ett lån online

Det ska inte vara några svårigheter alls att ansöka om ett lån online. Alla långivare erbjuder sina kunder att söka lån denna vägen vilket för med sig att det är möjligt att jämföra på ett bra sätt för att hitta ett så lågt pris som bara möjligt.

Långivarna har ett enkelt formulär på sin hemsida som ska fyllas i. Här ska information om det önskade lånet och om dig som vill låna fyllas i. Allt för att låneinstitutet ska kunna ta ett beslut om godkännande eller ej.

En företag använder sig av en ansökningskod som ska skrivas in i detta formulär. En sådan får man genom att skicka ett SMS till långivaren. Information om hur det går till finns alltid tillgänglig på deras hemsida.

Blir sen ansökan godkänd något som man ofta får reda på snabbt kommer pengar att betalas ut. När dessa pengar betalas ut påverkas dels av när på dygnet ansökan kommer in och ibland även vilken bank som man har sitt konto hos. Ofta kommer pengarna in under samma dag annars brukar de komma in morgonen efter om det är på en vardag som ansökan kommer in.

Hitta långivare

Tittar du lite längre ner på denna sida kan du hitta en lista på ett antal långivare som erbjuder denna typ av lån. Du hittar där även en uppgift om hur mycket det kostar totalt att låna pengar från dem. För de som använder ansökningskod är denna summa inräknad i vår uträkning.

Inom parantes kan du läsa den totala kostanden för ett taget mikrolån.

  • Ferratum (825 kr)
  • Kredit 365 (388 kr **)
  • Folkia (289 kr **)
  • Netlender (450 kr)
  • Meddelandelån (620 kr) *
* = Tidigare lån av lägre valör krävs.
*** = Lånar ut i form av privatlån vilket medför att återbetalningstiden blir längre m.m.

Räntorna uppdaterades 2011-12-12.