Låna 200 000 kr online

200 000 kr är förhållandevis mycket pengar och ifall du vill låna denna summa är det viktigt att du har så bra koll som möjligt innan beslutet tas. Vi ska här försöka att hjälpa dig med lite nyttig information och länkar som kan hjälpa dig.

Låna 200 000 kr med privatlån

Det finns lite olika sätt att låna 200 000 kr på men det vanligaste är troligen privatlån. Ett annat namn som används för privatlån är blancolån. Så om du träffar på detta ord är det exakt samma sak som ett privatlån.

Denna låntyp sträcker sig normalt från ca 10 000 - 350 000 kr. Variationer finns hos de olika långivarna där det t ex finns sådan som har valt att inrikta sig på mindre lån och därför inte lånar ut 200 000 kr. Dock går det att låna denna summa hos att de större bankerna så det ska absolut inte vara något problem att hitta en möjlig långivare.

Löptiden för lånet går det att påverka till stor del själv, det vanliga är att man kan välja mellan 1 - 12 år. Vad man här väljer styrs ju till stor del av den egna ekonomin. En kort återbetalningstid betyder att lånet sammantaget blir billigare men att kostnaden varje månad blir högre. Amorteringen görs helt enkelt snabbare och därmed betalar man ränta under en kortare tid. Väljs en längre löptid blir det därmed tvärtom med en lägre månadskostnad men högre totalkostnad.

Lånet är vidare ett lån utan säkerhet vilket innebär att man kan använda de lånade pengarna till vad som helst. Nackdelen med lån utan säkerhet är att risken blir större för långivaren vilket innebär en högre ränta.

Vill du låna på detta sätt är det mycket smidigt att låna pengar online. Långivarna har enkla formulär på sina hemsidor som fylls i. Man får då normalt snabbt ett preliminärt svar på ansökan. Är detta svar positivt ska ett skuldbrev skickas in till långivaren. När de får in detta tas det slutliga beslutet om att godkänna ansökan eller ej. Blir svaret även här positivt kommer pengarna att betalas ut. Hela denna processen tar några dagar att gå igenom.

Länktips

Vill du hitta en lista med ett antal långivare som lånar ut 200 000 kr i form av privatlån är tipset att du besöker Alltomlån.com. Där finns det nämligen också en artikel om att låna 200 000 kr där du även hittar en lista på ett antal långivare. Du hittar där även information om vad räntan kan tänkas ligga på.

Andra alternativ

Lånar man inte genom ett privatlån är det vanligaste att man tar någon form av lån med säkerhet. Detta innebär att man måste köpa eller erbjuda långivaren något som säkerhet för lånet. Denna säkerhet kan sedan tvingas att säljas för att återbetala låneinstitutet ifall betalningarna inte sköts. Fördelen med denna form av lån är att risken är mindre för långivaren vilket normalt innebär än lägre ränta.

Vill man då låna 200 000 kr beror det ofta helt på vad pengarna ska användas till. Ska t ex en bil köpas finns det möjlighet att ta ett billån där bilen står som säkerhet. Är det dock så att man ska göra något för pengarna som inte kan användas som säkerhet t ex resor, husfixande eller betala ett bröllop måste man ha något sedan tidigare som det går att låna på.

Det vanligaste här är att man lånar mer pengar på en bostad som man äger. Detta kräver självklart att denna bostad sedan tidigare inte är fullt belånad. Är den inte det är det vanligtvis inga större problem att få låna extra pengar.

Önskar man att låna 200 000 kr på detta vis är det inte riktigt lika smidigt att låna pengarna online. Här är vårt tips istället att man tar direkt kontakt med den egna banken och hör vad de har att säga om det hela. Glöm bara inte att vara väl förberedd när mötet med banken sker för detta ökar möjligheterna att bli godkänd.