Låna 2 000 kr online

Detta är ytterligare en av de där mindre summorna som man kan låna enkelt online. Fördelen med denna typ av lån är att det finns en ganska stor mängd långivare som erbjuder denna summa till sina kunder. Detta gör att konkurrensen är ganska stor och priserna pressas på detta viset. Nackdelen är att priserna även om de är pressade ofta kan anses som höga för lånet.

Mikrolån

Låntypen som det här handlar om är mikrolån. Detta är ett samlingsord för flera olika former av lån som egentligen är lika. Det är t ex vanligt att folk pratar om SMSlån vilket är ett mikrolån som man kan söka enbart med hjälp av sin mobiltelefon.

Ett mikrolån går ofta att få från cirka 500 kr upp till 5 000 kr. Olika långivare har olika summor som de erbjuder sina kunder. Det är t ex mycket vanligt att man lånar ut mellan 1 000 - 3 000 kr till kunderna. För dig som vill låna 2 000 kr är detta positivt då i princip alla låneinstitut erbjuder detta. Återbetalningstiden är sedan kort, vanligtvis bara 30 dagar. Detta gör det viktigt att se till att pengar att betala tillbaka lånet finns på kontot när löptiden går ut. Annars är risken stor för kraftigt ökade kostnader.

Att låna online

Det är mycket enkelt att låna 2 000 kr online för dig som är sugen på detta. Alla långivare har hemsidor där det finns ett formulär som man kan fylla i. I detta formulär ska grundläggande information om dig själv fyllas i och hur mycket som önskas lånas. Informationen använder sedan låneinstitutet som grund när de bestämmer iaf ansökan ska godkännas eller ej.

Vissa långivare använder sig av en ansökningskod som ska skrivas in i formuläret. Denna kod fås genom att skicka ett SMS till långivaren. Information om vilket nummer osv meddelandet ska skickas till finns alltid på deras sida. Dock ska man veta att detta SMS kostar pengar och skulle ansökan bli nekad är detta en kostnad som står kvar.

Blir sedan ansökan godkänd kommer pengarna att betalas ut så snabbt som möjligt. Hur snabbt detta är beror till stor del på när ansökan skickas in. Är det t ex sent på dagen kommer pengarna inte in på kontot förrän morgonen efter.

Kostnad för lån på 2 000 kr

Räkna med en kostnad på mellan 250 till 500 kr ungefär för att låna 2 000 kr under 30 dagar. Tittar du lite längre ner på denna sida hittar du ett antal långivare som lånar ut denna summa och vad det totala priset blir hos dem.

Inom parantes kan du läsa den totala kostanden för ett taget mikrolån.

* = Tidigare lån av lägre valör krävs.
** = Priset gäller bara för nya kunder.
*** = Lånar ut i form av privatlån vilket medför att återbetalningstiden blir längre m.m.

Räntorna uppdaterades 2011-12-12.