Låna 10 000 kr online

Många av de stora bankerna har en lägsta utlåningssumma på 20 000 kr när det gäller privatlån. Dock finns det ett antal långivare som även lånar ut 10 000 kr genom privatlån. Här ska vi titta lite närmare på just denna summa och vad som gäller.

Privatlån

Som jag nämnde är det ett privatlån som är det allra vanligaste sättet att låna 10 000 kr på. Kanske är det så att du istället använder ordet blancolån vilket är samma sak som privatlån. Denna form av lån är ett lån utan säkerhet. Detta betyder att du som låntagare inte måste erbjuda något som banken kan ha som säkerhet, vilket namnet ju antyder. Säkerhet är t ex ett hus eller bil vilket gör att bolån och billån är lån med säkerhet. Innebörden av detta är att du kan använda de lånade pengarna till vad som helst, banken bryr sig enbart om att du kan betala tillbaka den lånade summan.

Nackdelen med ett lån utan säkerhet är att risken blir större för långivaren. För om du inte följer återbetalningsplanen finns det inget som de enkelt kan kräva in som betalning. Och då låneinstitut till stor del sätter sina räntor efter risker betyder det att denna form av lån inte har de allra lägsta räntorna. Det är även så att ett mindre privatlån normalt har en högre ränta än ett större.

Var kan man låna?

Det ska inte vara några problem för dig att hitta en långivare som erbjuder lån av denna storlek. Som sagt kanske inte banker gör det men det är absolut tillräckligt många som gör det.

Att ansöka om ett lån är sedan en ganska enkel procedur. Väljer du att ansöka på nätet går du helt enkelt in på den önskade långivarens hemsida och där letar upp det formuläret som används vid ansökningar. Här ska det fyllas i hur mycket du vill låna, vem du är osv. Alltså information banken sen använder för att besluta ifall du har en tillräckligt hög kreditvärdighet för att få låna.

Det vanliga är att du får ett förhandsbeslut och att du sen ska skicka in ett underskrivet skuldbrev till långivaren. Detta skuldbrev kan du själv skriva ut eller få postat. När skuldbrevet sedan är inskickat tar banken det slutgiltiga beslutet om att godkänna ansökan eller ej. Blir man då accepterad kommer pengarna att föras över inom en snar framtid.

Länktips

Ett bra tips är att du besöker Alltomlån.com där du kan hitta en prisjämförelse för ett antal långivare som lånar ut 10 000 kr till sina kunder. Alltomlån är en mycket större sida än denna med massor av information om olika former av lån.