Låna 1 000 kr online

Är det ett lån på 1 000 kr som man letar efter är nätet ett mycket passande ställe att undersöka. Detta då alla långivare som sysslar med denna form av lån lånar ut pengar via nätet.

När det gäller lån av denna förhållandevis låga summa är det mikrolån som gäller för dig. Detta innebär att du bara kan låna en mindre summa av långivaren och att lånet ska betalas tillbaka inom en snar framtid. Låneperioden är vanligtvis bara 30 dagar.

Ansöka om lån online

Det är oftast en väldigt enkel process att ansöka om ett lån online. Det som kan skilja lite från de olika långivarna är om de använder sig av en ansökningskod eller ej. Har de en ansökningskod som ska fyllas i får man tillgång till denna genom att skicka ett SMS till långivaren som då svarar med koden som ska fyllas i. För detta får man normalt betala cirka 25 kr.

Använder sig långivaren inte av någon ansökningskod är det bara att fylla i ansökningsformuläret direkt som finns på sidan. Här ska grundläggande information om dig fyllas i så att låneinstitutet kan ta ett beslut om din kreditvärdighet är tillräckligt hög för att bli godkänd eller ej.

Blir man godkänd kommer pengarna ofta att betalas ut snabbt. Dock kan det bero lite på vilka tider som ansökan skickas in. Kommer den t ex in sent på kvällen betalas pengarna normalt inte före morgonen efter.

Kostnad för ett lån på 1 000 kr

Det är väldigt olika vad det kostar att låna 1 000 kr online. Det är t ex inte helt ovanligt att långivare har erbjudande för nya kunder som gör att det är helt gratis att låna pengar först gången. Annars kostar det ofta mellan 150 - 350 kr att låna. Tittar du lite längre ner på denna sida kan du hitta en lista på ett antal långivare och vilka kostnader som gäller hos dem.

Inom parantes kan du läsa den totala kostanden för ett taget mikrolån.

** = Erbjudande för nya kunder. Återkommande kunder betalar ett annat pris.
Räntorna uppdaterades 2011-12-12.